tisdag 15 juli 2008

Tomix spårdammsugare i HO

Engelska Dapol släpper nu en dammsugarvagn i HO som är en kopia av Tomix vagn i N-skala. Vagnen är framtagen tillsammans med Tomix och är i princip identisk med N-skaleversionen.

Vagnens funktioner är också identiska med N-skalans och erbjuder dammsugning av banvall, slipning eller polering av rälsen. Modellen kommer ha DCC-sockel för digitalisering, NEM-fickor för koppel och priset utlovas bli under 65 GBP (ca 790 SEK).

Nmodell kommer naturligtvis att bevaka leveranserna från Dapol och vi lägger upp modellen som beställningsbar i sortimentet så fort pris och leveransdatum är mer bestämda!

Hälsar,
Anders Ö

3 kommentarer:

Unknown sa...

Denna kan bli högintressant!

Tomix vagn funkar ju väldigt bra i N.

Kommer nu bara Centerline-vagnen hem med så blir det ett bra par.

Nmodell sa...

Jo, jag tror denna dammsugare i kombintaion med en "släpa" som t.ex. Centerline kommer att vara en mycket komplett och kompetent "rengöringscombo"! Kanske går åt en Dm3 att släpa runt vagnarna med... ;-)

Centerline ja, här stampade du på en lite öm tå... ;-) Bara mig själv att skylla dock!
Nu i sommar så kommer vi ta tag i massor med "rester" som vi inte hunnit med, Centerline är en av dessa dåliga samveten...

/Anders

Unknown sa...

Ja, sammanlagda vikten kan ju bli ett problem i stigningar...

Men tänker man använda Dapol/Tomix-vagnen enbart som dammsugare så kan man nog ta bort nån av viktklumparna i den. Vikten krävs mest när man kör med polerfunktionen och det får ju då Centerlinevagnen stå för.