lördag 12 juli 2008

Mer nytt från Kato

Kato följer upp den japanska nyheten med lite amerikanskt, denna gång nyutgåvor av tidigare modeller och även några nya målningar. Vi har ett nyhetsblad som visar alla nyheter - klicka här!


Det gäller först och främst deras F7 med personvagnar som kommer ut på nytt i Sanfa Fe's Warbonnet målning i silver och rött. Det kommer en F7A, F7B, set med 4 personvagnar och en separat "dome" personvagn med utsiktstak. PASSA PÅ!

OBS! Vi erbjuder er som köper ett komplett tågset (F7A+F7B + Vagnset + Dome) ett specialpris, kika in i nätbutiken och gör ett klipp!


Sen kommer deras NW2 växellok i målning för Pennsylvania, två lok med olika nummer. Vill du ha båda så finns även här ett paket!


När det gäller vagnar så kommer Katos kolvagnar ut i några olika BN målningar, 3 set med 8 vagnar vardera och även en separat vagn kommer. Sen kommer även ett 8-pack med vagnar för CN.


Boka era modeller innan den 27/7 (det är snart!) så levererar vi så fort vi fått hem dom! Priser som gäller är de i nyhetsbladet *10. Alla modeller går att beställa direkt i vår nätbutik och du hittar dom under rubriken "KATO N"!


Hälsar,
Anders Ö

fredag 11 juli 2008

Nytt från Atlas i N!

Nu aviserar Atlas sista chansen att beställa deras nya N-skalemodeller, 15 Juli är det stopp för fler beställningar hos Atlas. (Vi tar hem via Walthers, kanske inte samma brådska den vägen...)

Modellerna det gäller är både lok och vagnar, både nytt och gammalt och en bil (som också finns i HO) enligt följande:

Hittar du någon intressant modell så hör av dig så bokar vi upp för leverans så fort de kommer ut! Atlas har också en hel del annat spännande info (för US rallaren) på sin site, bland annat "The Atlas Modeler" och "The Atlas Report" som kan vara läsvärda.

Hälsar,
Anders Ö

Ny Poll!

Att ta fram "äkta" svenska vagnar kostar extra, frågan är hur mycket extra får det kosta utan att du som "Svenskrallare" i N-skala tappar intresset?

Detta är inte något vetenskapligt, bara på "kul", men ändå en väldigt berättigad fråga. Vi upptäcker att det går att göra massor med roliga projekt (nåja...) men det kostar också därefter. Inte enormt mycket mer men det kan röra sig om stora skillnader beroende på hur man jämför.

Tänk så här i denna undersökning: Du har en "äkta svensk vagn" i ett väldetaljerat och fint utförande i en hand, kortkoppelkuliss, NEM-fäste, fina och korrekta detaljer. I andra handen håller du en vagn som ser "liknande" ut, den är märkt för ett utländskt bolag men ser ändå "lite OK ut". Den är i ett mycket enkelt utförande när det gäller detaljer men har en "liknande" färg. Säg att den "korrekta" vagnen kostar 300:- och den "enkla" 100:-. Skulle du då köpa den "fina" för att den är "äkta" och en mycket finare modell, eller skulle du köpa den enkla för den är "god nog"?

Jag drar det till dessa två extremer för att överdriva "poängen" i frågan och inser att det finns så många bottnar i detta att det knappt är ide att ställa den. Man kanske köper en "fin" och 3 "enkla", vad svarar man då? Tja, det är valfritt, men man köper ju åtminstone en "fin"...
Låt oss säga lite kryptiskt att det är på "förekommen anledning" och kanske, eller kanske inte, detta kommer ställas på sin spets en vacker dag...?

Faktum är att det kommer alltid att kosta "mer" att få fram svenska modeller, även om de är ommålnignar av befintliga modeller, så ser verkligheten ut... Ta dig gärna lite tid och fundera och svara på frågan så gott du kan efter din egen tolkning! Det är ingen djup vetenskap bakom, bara en "kul grej" som ändå kan grunda för några slutsatser!

Hälsar,
Anders Ö

HECTOR följetongen...

Ni har säkert sett att vi en gång erbjöd en ommålning av en Minitrixmodell till Hector-rail 441, det var nog för snart 2 år sedan. Sedan dess har vägen varit kantad med sorger och bedrövelser, nu kommer det lösa sig men det har tagit tid, lång tid...

Vi hittade en duktig målare som gjorde ett bra målningsjobb. Men när det kom till dekaler så var det rena katastrofen! Anledningen till att vi letade upp en alternativ målare än "Lund" var att vi hade massor med projekt hos Johan i Lund och för att få en "snabb omsättning" så hittade vi en annan målare (ironi, eller hur!?).
I våras så skickade vi kåporna till Johan i Lund för att få på nya dekaler, det skulle vara "lösbart" enligt honom. Tyvärr verkar det som det blev mer jobb än Johan tänkt sig och han har skjutit på tidplanen och nu har han aviserat modellerna i augusti. Vi hoppas att detta håller, det är nog 3:e förseningen vi drabbas av hos Johan men vi har förståelse för att det tar tid, vi har bett honom att i första hand göra ett bra jobb med kåporna!

Det har varit ett tungt projekt men vi misströstar inte och har planer på att gå vidare med fler Hector lok. G2000 finns från Mehano och står på tur, fler lok som går att göra finns på listan men vi får ta ett i taget, det har vi lärt oss... Vi hoppas intresset för Hector Rail är stort (relativt sett) och att det är ett välkommet tillskott i den svenska lokfloran i N-skala!

Hälsar,
Anders Ö

Lite om Feeds

Nu är vår första "poll" avslutad och reultatet visar att av de som använder "Feeds" eller RSS så har de flesta kopplat in MJ-nytt som Feed, trevligt!

Men det stora flertalet verkar inte veta vad en feed är. Det är enkelt att ta reda på! Längst ner på denna sida finns en länk "Prenumerera på: Inlägg (Atom)", klickar man på den så kommer man vidare och kan prenumerera på denna blogg.
Att prenumerera innebär att så fort sidan uppdateras så kommer informationen skickas hem till dig och presenteras som ett "RSS flöde". Be mig inte dra detaljerna men iden är att man ska slippa komma hit och läsa det som skrivs, det skickas istället hem till dig automatiskt.

Låter det bra så följ länken längt ner på sidan! Där finns också mer information om hur det hela fungerar.

Hälsar,
Anders Ö

onsdag 9 juli 2008

Nytt från Brawa

Brawa har skickat ett nyhetsbrev med de modeller som är på gång att släppas ur årets nyheter.

Följande modeller aviseras för leverans i N-skala:
  • 61200 N Diesellocomotive BR 216 DB, III
  • 65002 N Passenger Coach Ci 05 DB, III
  • 65004 N Passenger Coach Ci 05 DB, II
  • 65005 N Passenger Coach Di 05 DB, II
och i HO-skala:
  • 40136 H0 = Steam Locomotive BR 19.10 DRG, II, DC-Digital incl. Sound/Smoke
  • 41049 H0 ~ Diesel Locomotive BR 132 DR, IV, AC-DigitalPremium
  • 42601 H0 = Diesel Locomotive BR 101 DR, IV, DC
  • 42602 H0 = Diesel Locomotive V22 German Armed Forces, IV, DC
  • 42603 H0 ~ Diesel Locomotive V22 German Armed Forces, IV, AC-DigitalPremium
  • 43032 H0 = Electric Locomotive E 77 DRG, II, DC
  • 43033 H0 ~ Electric Locomotive E77 DRG, II, AC-DigitalPremium
  • 45404 H0 Luggage Car Pw4ü Pr16 DRG, II
  • 45405 H0 Luggage Car K.P.E.V., I
  • 45705 H0 Luggage Car C K.W.St.E. C.37, I
  • 45761 H0 Passenger Coach Cid 21 DRG, III
  • 45762 H0 Post-/Passenger Coach CPostid 21 DRG, III
  • 48006 H0 Flat Car Erfurt DRG, II
  • 48212 H0 Covered Freight Car G DRG, II, (Set of 3)
  • 48217 H0 Covered Freigt Car K3 Red Cross SBB, II (Set of 3)

Om ni vill boka modeller så hör av er snarast per mail så fixar vi det! Just nu väntar vi på priser men räknar med att de kommer inom kort!

Det var nog allt som hände idag...

Hälsar,
Anders Ö

Ny Shinkansen från Kato i N

Kato kompletterar nu sina motorvagns tåg i N-skala med en av de modernare varianterna av japanska snabbtåg - N700 Shinkansen "Nozomi".

Modellen kommer i en grundsats med 4 delar och sen finns två kompletteringsdelar med antingen 4 eller 8 extra vagnar. Det intressanta med modellen är att den har fungerande lutningsmekanik som ger modellen en förebildslik lutning inåt i kurvan. Vagnen har förebildslik märkning och målning och har LED belysning fram och bak. Kan kompletteras med innerbelysnings som eftermonteras.

Lite mer info finns i detta nyhetsblad!

Är du intresserad? Beställ i vår nätbutik under rubriken "KATO N" när du har bestämt dig. Bara det är innan den 9 augusti!

Hälsar,
Anders Ö

Ny rälsbuss i 0n30 från Bachmann

Det har florerat en del rykten på nätet om en ny rälsbuss i skala 0n30 från Bachmann, nu verkar detta vara bekräftat från "The Bachmann" på deras eget forum.

Ryktena har pågått i någon vecka på forum och maillistor på nätet, allt har bemötts med en massiv tystnad från Bachmanns sida. Ända tills nyligen, då medgav "The Bachmann" att det skulle introduceras en rälsbuss på en mässa i USA inom kort. De nämnde även ytterligare en nyhet som ännu (nästan) är en hemlighet.

En firma i Japan har lagt upp bilder på alla varianter som verkar vara på gång och naturligtvis kommer dessa att dyka upp hos MJmodell framöver! Så fort vi har bekräftat pris så dyker de upp i vår nätbutik!

Hälsar,
Anders Ö

PS. Det händer mycket idag, vi återkommer med ännu fler nyheter under dagen...

Litt Oppeln/Gms från Hobbytrain

Idag fick vi besked om att Lemke/Hobbytrain har börjat leverera ut sina sedan länge aviserade modeller av godsvagnar Litt Oppeln/Gms.

Modellerna kommer i set med 3 vagnar och ett lastbilssläp ur Lemkes "Minis" serie. Av specifikationen att döma så sätter man en ny standard inom N-skalevagnar med fjädrande buffertar som ska gå att köra "buffert-mot-buffert" tack vare kortkoppelkulissen i modellen. De anges också vara rejält viktade för att få bra och stabil gång.
Vagnarna finns målade i olika nyanser av brunt för DB, DR, DRG, ÖBB och NS (grå). Även en CFL variant (grå) finns men den har vi tillsvidare inte lagt upp, hör av er via mail om den är intressant så löser vi det snabbt!

Vi har lagt upp modellerna i nätbutiken och de går att beställa där omgående! Vi har dessutom några satser på väg hem till lager.

Hälsar,
Anders Ö

måndag 7 juli 2008

Nästa Walthersleverans!

Idag fick vi hem ytterligare 4 kolli från Walthers och har nu börjat planera för nästa sändning. Listan är redan påbörjad...

Ni som är intresserade av artiklar från Walthers kan börja att skicka in era önskemål direkt till oss. Vi räknar med att få hem allt och skicka ut beställningar under senare halvan av augusti. Ni har väl inte missat att vi har lagt upp Walthers senaste reablad direkt på vår hemsidas startsida, kika i högermarginalen för en länk!

Skicka era beställningar snarast på mail, vi bokar löpande och tar hem beställningen i mitten på Augusti!

Välkommen att handla från Walthers via Nmodell du också!

Hälsar,
Anders Ö