fredag 11 juli 2008

Ny Poll!

Att ta fram "äkta" svenska vagnar kostar extra, frågan är hur mycket extra får det kosta utan att du som "Svenskrallare" i N-skala tappar intresset?

Detta är inte något vetenskapligt, bara på "kul", men ändå en väldigt berättigad fråga. Vi upptäcker att det går att göra massor med roliga projekt (nåja...) men det kostar också därefter. Inte enormt mycket mer men det kan röra sig om stora skillnader beroende på hur man jämför.

Tänk så här i denna undersökning: Du har en "äkta svensk vagn" i ett väldetaljerat och fint utförande i en hand, kortkoppelkuliss, NEM-fäste, fina och korrekta detaljer. I andra handen håller du en vagn som ser "liknande" ut, den är märkt för ett utländskt bolag men ser ändå "lite OK ut". Den är i ett mycket enkelt utförande när det gäller detaljer men har en "liknande" färg. Säg att den "korrekta" vagnen kostar 300:- och den "enkla" 100:-. Skulle du då köpa den "fina" för att den är "äkta" och en mycket finare modell, eller skulle du köpa den enkla för den är "god nog"?

Jag drar det till dessa två extremer för att överdriva "poängen" i frågan och inser att det finns så många bottnar i detta att det knappt är ide att ställa den. Man kanske köper en "fin" och 3 "enkla", vad svarar man då? Tja, det är valfritt, men man köper ju åtminstone en "fin"...
Låt oss säga lite kryptiskt att det är på "förekommen anledning" och kanske, eller kanske inte, detta kommer ställas på sin spets en vacker dag...?

Faktum är att det kommer alltid att kosta "mer" att få fram svenska modeller, även om de är ommålnignar av befintliga modeller, så ser verkligheten ut... Ta dig gärna lite tid och fundera och svara på frågan så gott du kan efter din egen tolkning! Det är ingen djup vetenskap bakom, bara en "kul grej" som ändå kan grunda för några slutsatser!

Hälsar,
Anders Ö

1 kommentar:

Erik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.