fredag 24 oktober 2008

Nya jiggar från FastTrack

Vi har en hel del kunder som arbetar med FastTracks jiggar för växelbyggen, jag har faktiskt en själv och är mycket nöjd... Nu har FastTrack introducerat nya jiggar.

De nya jiggarna är gjorda för kurvor och rakspår och underlättar bygget av spår annat än växlar. Kurvjiggarna är gjorda så de kan hantera 3 olika radier på samma jigg, rakspårsjiggarna är... Tja, raka... De finns också i tre olika varianter med "Main Line", "Branch Line" och "Siding", det som skiljer är sliperavståndet. Man bygger stegar med PCB slipers och sen får man komplettera med 3-4 träslipers (eller annat material) mellan dessa lödda slipers för att få ett "färdigt" spår.

Klicka här - för att komma till vår affiliate sida hos FastTracks

RABATT - Du vet väl att du kan ange vår rabattkod 754 i kassan hos FastTracks och få 10% rabatt på deras produkter?! Det går även att välja valutavisning i svenska kronor på deras hemsida. Via vår affiliate sida köper du direkt av FastTracks och allt skeppas direkt hem till dig. Tänk på att moms tillkommer på priserna också, den betalas när paketet hämtas ut i Sverige.

Jag har som sagt en jigg för #6 växlar i 0n30 och att bygga växlar med dessa jiggar och verktyg är riktigt roligt! Första växeln tog lite drygt 2 timmars effektivt arbete och jag satt med ett leende på ansiktet hela tiden. Vi har hör många som köpt dessa jiggar vittna om liknande upplevelser. Är du intresserad av att bygga eget spår, prova då jiggarna från FastTracks! Via FastTracks kan du även köpa lösa räler från Micro-Engineering och även en del bra verktyg. Notera dock att frakten blir rejäl, jiggarna väger en hel del och fraken är en avsevärd del av kostnaden!

Hälsar,
Anders Ö

onsdag 22 oktober 2008

Train Control Systems - ny leverantör

Vi har precis fått kontakt med TCS - Train Control Systems - som tillverkar dekodrar för US modeller.

Det som fick oss att reagera snabbt var deras "Classic N", en dekoder speciellt gjord för att passa i lite äldre US modeller som har små kretskort i var ände med lamporna på. Deras dekoder är tvådelad och ersätter de två belysningskorten ganska rakt av. I vissa fall får man fila lite men många lok är ganska enkelt digitalsierade. Detta var precis vad jag behövde till mina gamla US lok och jag hoppas och tror det är fler med mig därute!

Klicka här - för att komma till TCS hemsida och läsa mer om deras produkter.

Vi kommer att arbeta in deras produkter i vår nätbutik men är du intresserad redan idag så kan du alltid E-posta till oss och fråga eller beställa! Vi kommer att ta hem några dekodrar inom kort.

Hälsar,
Anders Ö

PS. Dollarkursen är idag 7:99, vi räknar alltså 10:-/USD för tillfället. Vi kommer troligten att prissätta TCS dekodrar utifrån denna kurs (lätt att räkna) men får förvarna om prisjusteringar framöver om kronan forstätter sjunka.

Mer om Fleischmann leveransen

Nu har vi fått hem alla delar av Fleischmannleveransen, det blev inte riktigt som vi tänkt oss.

Fleischmann har ju bytt ägare och sen gått igenom en omorganisation och nu sist flyttat runt en hel del. Kontoret har flyttat inom Tyskland, lager och leveranser sköts numera från Slovakien och reservdelar verkar fortfarande komma från Tyskland. Denna information fick vi officiellt häromdagen, strax efter att de har flyttat. Dvs det verkar inte vara mycket som stämmer hos Fleischmann just nu, man kunde ju hoppats på att de skickade ut denna typ av information innan de flyttade...

I ordern som anläde så var restlistan längre än packsedeln! Restorder har hittills varit väldigt sällsynt i leveranser från Fleischmann som verkar ha haft ett väl tilltaget lager. Den nya regimen verkar ha sålt ut lagret helt och att lagerlasdon numera är på en miniminivå.

Vi får beklaga till er som har väntat på artiklar från Fleischmann, ni får fortsätta vänta vad det ser ut. Under veckan skickar vi ut allt som kom hem till er som besällt, vissa restorder kommer troligen finnas kvar.

Vi kommer att försöka klämma ur Fleischmann mer info om hur deras policy ser ut framöver.

Hälsar,
Anders Ö