onsdag 29 april 2009

Etsdelar påfyllt!

Nu har vi ÄNTLIGEN fyllt på vårt lager av etsdelar, det finns varierande antal men allt vi har hemma är upplagt.

Det finns ett undantag, "livsfarlig ledning", där har jag inte hunnit plocka ihop byggsatserna men de kommer upp inom kort, etsplåtar till denna finns gott om i lager. Finns intresse att köpa "bara etsplåten" till livsfarlig ledning? I så fall lägger vi upp den också. Om EN person är intresserad av detta så lägger jag upp den i butiken, skicka ett mail!

När det gäller etsdelar framöver så kommer vi behöva göra en omkonstruktion av flertalet av dagens plåtar. Lite justeringar av fästnabbar måste till då vi får många kassationer, även nya filmer så vi snabbare och enklare kan ta fram fler plåtar. Idag ligger flera varianter på samma film i olika antal vilket är mycket opraktiskt. Har du några tips och råd om andra förbättringar eller helt nya plåtar så hör av dig så lägger vi med det!

På konstruktionsavdelningen ligger idag kontaktledningsbryggor, svenska signaler och en O-vagn, allt i "nästan färdigt skick". Det krävs en provplåt till men sen ska det vara serieproduktion. Sommaren är konstruktionsavdelningens högtid och jag hoppas vi ska få ut dessa efter sommaren!

Allt nytt från etsfronten!

Hälsar,
Anders Ö

Valborg - halvöppet!

Nu inför vi ett nytt begrepp, "halvöppet". Innebörden är ganska enkel.

Jag har haft koll på att jag är ledig från dagjobbet den 1 maj, då ska jag försöka inventera på Nmodell. Men andra småhelger har jag bommat, Valborgsmässoafton är en sådan... Min fru sa att vi skulle ha gäster på kvällen så att ha butiken öppen till 19 är inte populärt, men jag måste jobba i alla fall så jag kommer ha "halvöppet".

Torsdagen den 30 april är jag på plats större delen av eftermiddagen men stänger för att ta helg någon gång efter ca 17.00.

Lördag 2 maj har vi öppet som vanligt.

Hälsar,
Anders Ö