onsdag 25 juni 2008

Välkomna till MJ nytt!

Nmodell har hållt på under några år nu, när detta skrivs (inte publiceras...) så är det 3 dagar kvar tills vi fyller 5 år. Firman registrerades den 30 Juni 2003 men vi var igång i "firmaliknande former" några månader innan dess. Som ny och liten verksamhet så måste man synas, vi har agerat på diverse forum sedan starten, faktum är att firman startades efter en forumkontakt och en tråd om "svensk N-skala". Vi har starka rötter i "forumkulturen". Men vi arbetar också med nyhetsbrev som skickas ut en gång per månad och naturligtvis med traditionell annonsering också.

Nu har det blivit tid att prova ytterligare ett medie, bloggen. Som MJ-handlare så får vi in en mängd information som kan vara av intresse för våra kunder eller andra MJ intresserade, vi hör långt ifrån allt men en hel del får vi reda på. Många av dessa nyheter känner vi att vi borde mata ut men att skicka ut ett nyhetsbrev varje gång blir för mycket, då tappar nyhetsbrevet sin tjusning och funktion. Att uppdatera hemsidan blir också lite mycket administration och arbete. Bloggen är däremot perfekt i sin utformning när det gäller att förmedla korta snabba nyheter med kort hållbarhet, alltså provar vi det ett tag!


Vad kommer vi att hitta på här då?

Grundtanken är att vi kommer lägga ut nyheter vi får från våra leverantörer om nya modeller som aviseras eller blir klara för leverans. Olika leverantörer/tillverkare är olika duktiga på att meddela vad som är på gång men det vi får reda på kommer vi lägga ut här.

En anna naturlig sak är att redovisa lite småbitar från våra egna projekt/verksamheter och vad som händer hos oss. Allt från framsteg och motgångar i projekten till eventuella sjukdomar eller semestrar som påverkar vår servicegrad mot er som kunder/läsare.

Lite då och då så räknar vi med att ha lite funderingar, spekulationer eller rent generella tankar om N-skala och MJ hobby i allmänhet.

En sista sak för denna lista är att vi ser detta som ett sätt att få direkt och bra kontakt med kunder och MJ rallare på nätet. Vi hoppas att ni som läser deltar med "interaktivitet" och hör av er till oss via de kontaktvägar som finns uppsatta här i bloggen. Det kan röra sig om E-postning, delta i olika "polls" eller skriva kommentarer på våra inlägg.


Det som är mest akut för oss är en viss brist på tid. Vi försöker att alltid snabbt svara på E-post, men vi kommer i första hand prioritera mail som handlar om vår affärsverksamhet. Kommentarer och mail relaterade kring bloggandet kommer lite längre ner på listan men även vi måste ju dra vårt strå till stacken när det gäller "interaktivitet"! Men kanske svaret, dirket eller mer indirekt och diskret, på en kommentar eller fråga kommer i ett inlägg och inte i personligt mail kan vara lika passande. Vi tycker det, det är en del av bloggandet som vi har förstått det.


Välkomna till "MJ-nytt"!

Hälsar,
Anders Ö, Nmodells bloggare

(Det ska bli mycket intressant att se vart detta tar vägen...)