onsdag 9 juli 2008

Ny Shinkansen från Kato i N

Kato kompletterar nu sina motorvagns tåg i N-skala med en av de modernare varianterna av japanska snabbtåg - N700 Shinkansen "Nozomi".

Modellen kommer i en grundsats med 4 delar och sen finns två kompletteringsdelar med antingen 4 eller 8 extra vagnar. Det intressanta med modellen är att den har fungerande lutningsmekanik som ger modellen en förebildslik lutning inåt i kurvan. Vagnen har förebildslik märkning och målning och har LED belysning fram och bak. Kan kompletteras med innerbelysnings som eftermonteras.

Lite mer info finns i detta nyhetsblad!

Är du intresserad? Beställ i vår nätbutik under rubriken "KATO N" när du har bestämt dig. Bara det är innan den 9 augusti!

Hälsar,
Anders Ö

2 kommentarer:

Concerned husband of Mrs P. sa...

Undrar hur den haterar snäva kurvor, och hur snäva kurvor den hanterar?

Angående veckans fråga hur mycket man är beredd att betala för en "svensk" vagn:
Alternativet "Mindre än samma, eftersom jag inte vill ha svenskt." saknas...

Nmodell sa...

Jag kan inte hitta någon information om minsta radie. Men generellt så vill de flesta motorvagnståg av denna typ ha stora radier... Min gissning är att det är >25 cm som gäller för att ens fungera, ska det se bra ut så blir det nog >60 eller så...

Om du inte är intresserad av "svenskt" så är inte frågan riktad till dig, så jag tycker inte det saknas några alternativ... ;-)

Hälsar,
Anders Ö