fredag 18 juli 2008

Fleischmann på spåret igen!

Det spekuleras på forumen kring reor och utförsäljningar från Fleischmann. Jag lovade i någon tråd att återkomma med den information jag/vi får till Nmodell som handlare. Nu har det dykt upp en "programförklaring" från Fleischmann som jag tänkte återge i kortform här.

Fleischmann samlar styrkorna och deklarerar "Die Weichen sind gestellt - volle Fahrt voraus" fritt översatt "Spåret är klart - full fart framåt". Den legala biten kring affären där Fleischmann köptes upp av Modelleisenbahn Holding GmbH, samma bolag som äger Roco, är godkänd och klar. Man är i startblocken för att "framgångsrikt repositionera Fleischmanns sedan länge etablerade varumärke".

Ny ledning är tillsatt och det är Reinhold Ott och Uwe Butz som styr skutan med ambitionen att "kavla upp skjortärmarna och komma igång". Man ber om förtroende och stöd i denna omstart och lugnar med att man kommer att göra en "repositioning" och under Modellesienbahn Holdings paraply, tillsammans med Roco, göra en fortlöpande expansion genom att koncentrera sig på kärnverksamheten. Detta ska ske bla med individuella innovationsprogram, något som vi tycker tyder på att Fleischmann och Roco även framöver kommer att agera som separata bolag och driva sin egen teknik och anda framåt.

Man säger också att produktionen har optimerats och att alla leveranser och nyheter ska komma som tidigare annonserat, kanske detta innebär att vi kan förvänta oss mindre, eller inga, förseningar i utgivningen av nyheter från Fleischmann (och Roco).

Man vill lämna ovanstående information som "klara och tydliga signaler" till alla kunder.


Detta var meddelandet i korthet, nästan hela faktiskt, och om man försöker sålla bort alla floskler så känns det ändå som att det är mycket goda nyheter. Man verkar ha fokuserat och koncentrerat verksamheten och gjort en städning som många andra bolag inom branchen inte hann med innan de gick i stöpet, Roco och LGB är ett par exempel. Detta borde göra att Fleischmann nu ligger bra till och vi (och ni) som kunder kan se fram emot mer nytt och gammalt i fortsatt god Fleischmann kvalitet utan några avbrott på grund av konkurser och annat trassel!

Vi på Nmodell kommer att göra vårt yttersta för att bli en ännu bättre leverantör av Fleischmanns produkter och räknar med att öka vår lagerhållning av deras modeller än mer. För vår egen del så har även vi stora planer och kan nog göra ett försök på att nå "floskel-toppen" vi också. Men vi tar upp mer om det senare...

Hälsar,
Anders Ö

Inga kommentarer: