lördag 5 juli 2008

RÄDDA VFJ!

Museijärnvägen i Vadstena (VFJ) har det svårt, de är uppsagda av kommunen och positionerna verkar låsta där VFJ inte får någon chans att komma till tals utan det enda kommunen vill diskutera är "Avveckling till sista december".

Hur denna situation har uppstått och varför det har gått så mycket prestige i det hela vet inte jag, just nu är det dessutom ointressat. Blicka framåt är ett måste.
Däremot vet jag att banan i Vadstena är en unik liten stump av det östgötska smalspåret och borde bevaras. Inte bara bevara, jag skulle vilja se det utvecklas och kanske man till och med en dag får se kontaktledning sättas upp och att "Ankan" får komma ut och åka igen! En utopi som kräver mycket, en bra start är att se till att järnvägen finns kvar...

Just nu pågår namninsamlingar där alla intresserade kan anmäla sitt missnöje över att banan riskerar att försvinna. Hjälp Vadstenagänget genom att skriva under uppropen och gå med i stödföreningen! Det finns flera sätt:

Järnvägshistoriskt Forum
Gå till Järnvägshistoriskt Forum och gör ett inlägg i den länkade tråden! Skriv under med ditt namn, det ger bättre effekt än anonyma inlägg...

Namninsamling - snäll
Gå till namninsamlingen och lägg in namn och ort på länken ovan. Denna version är lite mer "positiv" och ber kommunen att tänka till och inse värdet i att ha annat än "stenkultur" i sin lilla by.

Namninsamling - elak
Ytterligare en namninsamling som istället visar motvilja mot kommunens agerande och uppmanar till turistbojkott av Vadstena. Åk gärna till Vadstena men åk bara tåget och bojkotta övriga attraktioner är budskapet. Och jag tycker ni kan gå in på macken/pizzerian och berätta att ni tankar/äter i grannkommunen istället på grund av vräkningsbeslutet på järnvägen...

Vadstena Järnvägs Vänner
En förening som finns för att skapa opinion för järnvägens bevarande, det kostar 20:- att stödja deras kamp, gör det!

Vi har rapporterat från Vadstena i vårt Nyhetsbrev, det var när de körde trafik för första gången på länge. En grå dag i December men ändå en positiv dag. Vi får hoppas att stämningen är positiv i Vadstena även i December i år!

Gör din röst hörd för Vadstenabanan!

Hälsar,
Anders Ö

Inga kommentarer: