söndag 29 juni 2008

Massoth radiohandtag för Xpressnet (bara)

Det händer mycket nu, här kommer mer nyheter om radiohandtag. Denna gång är det från Massoth som nyheterna kommer och det handlar för stunden om Xpressnet.

Massoth har ju varit omtalat för sitt aviserade radiohandtag, de har länge arbetat på en version med både Loconet och Xpressnet. Nu när Digitrax arbetar på, och förhoppningsvis snart släpper, sin version för Loconet så verkar det som att Massoth har blivit lite stressade och de har nu släppt en version som klarar Xpressnet, Loconet är ännu "only a few weeks away". Vi får se om det håller men vi kan inte annat än tro på det som vi fått presenterat av Massoth.

Grundfunktionen för "DiMAX Navigator" (djuplänk) är sedan länge klar, det som återstår är mottagaren som är själva nyheten i systemet. Det är denna lilla burk som ställt till det för Massoth.

Leveranser av versionen med enbart Xpressnet är igång sedan några veckor och ni hittar det "nya" reglaget med mottagare under menyvalet MASSOTH hos både Nmodell och MJmodell. Det ska enligt Massoth gå att uppgradera denna i efterskott men då måste man även ha Massoths PC interface för att göra uppgraderingen. Vi kommer ha ett sådant interface hos oss och vi har även ett par enheter på väg hem, fler kommer tas hem när de har både Xpressnet och Loconet implementerat.

I handkontrollen (Navigator) så finns språkalternativet "Svenska" att få, vi disktuerade detta med Massoth när vi träffade dem i Nürnberg för två år sedan och vi fick idag bekräftat att det finns svenska menyer i handtaget. Vi väntar just nu på att få manualen så vi kan översätta den till Svenska, hoppas hinna det innan mottagen blir klar med båda interfacen. Vi hoppas även på att den tidigare aviserade startsatsen med handtag och mottagare i paket till lite bättre pris återkommer också, just nu är den inte med i sortimentet...

Vi har just nu tät kontakt med Massoth och hoppas kunna återkomma med mer info här i bloggen om Massoths radiohandtag inom kort, "in a few weeks" kanske.


Hälsar,
Anders Ö

Inga kommentarer: