söndag 29 juni 2008

Digitrax Radiohandtag - ett steg närmare

Vi har fått lite nyheter om Digitrax sedan länge omtalade radiohandtag. Under helgen 28-29 juni så provkördes systemet, Digitrax Duplex Radio, på en stor ("largest ever") modulanlägning i N-skala i USA (Derby City Express / World's Greatest Hobby Show in Louisville, KY). Detta är första steget i den slutgiltiga fasen av beta-testen av systemet som förhoppningsvis ska ge en sista omgång med justeringar innan systemet släpps.

Betatesterna startade i England i november 2007 och på ytterligare anläggningar i USA under 2008, detta är en fortsättning på den processen och Digitrax räkknar med att hitta några ytterligare småfixar som måste lösas innan systemet är färdigt.

Digitrax Duplex Radio är fullt ut Loconet kompatibelt (illa vore det annars...) och ska fungera med "alla existerande Loconet system" (dvs även Fleischmann/Uhlenbrock) inklusive de som kör dagens "Simplex Radio" (enbart USA) och även IR varianten.

Systemet innehåller 3 nya komponenter, två radiohandtag, DT402D och UT4D, samt en mottagarpanel, UR92. Det finns ett antal funktioner yutterligare i systemet som man kommer avslöja senare. Det finns ännu inga priser på de nya komponenterna och det är ännu inte att förbeställa något, meddelande om när dessa går att köpa kommer senare.

Så fort vi har priser och någon sorts leveransplan för dessa enheter så kommer ni att hitta dessa under Digitrax hos Nmodell och MJmodell.

Hälsar,
Anders Ö

Inga kommentarer: