tisdag 29 juli 2008

Prishöjningar Noch och Faller

Nu i veckan har vi fått avisering från två tillverkare om att produktions-, frakt/emballage- och materialkostnaderna har "rusat" och de måste höja sina priser inför hösten.

Först ut var Faller som kommer med ny prislista från och med den 1/8. De har försökt att minska genomslaget av ökade produktions/fraktkostnader med "interna åtgärder" men ökade produktions, emballage och fraktkostander kommer att slå igenom på priserna på modeller. Vi kommer att höja våra priser from den 1/8 även vi. Faller benämner prisjusteringen som "moderat".

Några dagar senare kom ett mail från Noch med ny prislista som börjar gälla den 1/9. Noch anger "enorma prisökningar på råmaterial" som orsak men lovar i gengäld att dessa prishöjningar kommer att stå sig fram till 31/8 nästa år (2009) och att man inte kommer ändra priser i Februari som man annars gör. Även här kommer vi att följa priserna på de artiklar vi har från Noch.

Om vi höjer våra priser exakt samma datum som Faller och Noch återstår att se, vi har ju lite "gammalt" i lager. Men går ni och klurar på någon modell från Noch eller Faller så är det kanske dags att slå till nu!

Hälsar,
Anders Ö

Inga kommentarer: