söndag 20 juli 2008

Ny Poll: Vilken tidsperiod kör du?

Jag tycker det är lite roligt med dessa undersökningar, även om de inte är statistiskt riktiga så ger de ändå en fingervisning om vad ni (och vi) håller på med. Mycket värdefull information för oss...


Denna gång så hänger jag på en fråga som dök upp i Smalspårsfrämjandets forum om "Epoker". Vi har ju inget fastslaget "epoktänkande" i Sverige men man kan ju lite slarvigt dela in det i några lite större grupper. Ni ser i undersöknignen vilka indelningar jag gjort:

Modernt - Här är det mest Rc, kanske mest blå och gröna, men även något enstaka orange, "Hector", Tågab, TGOJ m.fl. modeller som finns och har funnits tillgängliga och som är samtida eller relativt moderna. Ungefär 80-tal och framåt.

Bruntågsepoken - Nu snackar vi troligen bara Du2, men kanske lite andra "bashade" lok och ett och annat orange Rc kan man väl räkna in här också. Tidseran blir egentligen vid, men vi kan väl säga 60-80 tal.

Ångtåg & Bruntåg - Här hamnar vi i perioden då bruntåg och ångtåg förekom samtidigt, åteigen en ganska svävande tidsperiod men här tar vi ca 30-60-talet som lämpligt intervall.

Ångtåg - Tja, det blir allt innan 1930...

Om du har svårt att välja så ta den som ligger närmast till hands, det är inte SÅ noga...

Frågan är denna gång riktad till er som kör svenskt, helt eller delvis, och naturligtvis i N-skala! Ni andra få hålla er till tåls lite, jag kommer nog på mer frågor att ställa med tiden som ni kan svara på också.


Hälsar,
Anders Ö

Inga kommentarer: